Su Deposu Dezenfekte ve Yalıtımı

Su Deposu Dezenfekte

Toplu yaşam alanlarında bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan “patojen mikroorganizmaları “yok etmek, ev veya işyerimizde kullandığımız içme sularında kötü tat ve kokuya neden olan organik maddeleri ve organizmaları uzaklaştırmak için senede iki kez dezenfekte yapılmalıdır.

Su, bulaşıcı hastalıklar için en elverişli geçiş vasıtasıdır. Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda, klor ne yazık ki aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli bir ortam oluşmaktadır. Su depolarının uzun süre temizlik ve dezenfektesinin yapılmaması sonucunda, meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler, su depolarında; çamurlaşma, dökülme, paslanma, suda; renk, koku ve bakteri oluşumu neden olmaktadır. Bu durum suyun kullanılabilirlik özelliğini ortadan kaldırmaktadır.

Suyun sağlıklı, kaliteli ve güvenli bir şekilde halka ulaşması için, şebeke suyu istenen kaliteyi sağlasa dahi, belli dönemlerde şebeke hatlarında yapılan bakım onarım çalışmaları sonrasında, suya bulaşan çamur, toprak, kil ve benzeri kirleticiler, depolar için büyük tehlike oluşturmaktadır.

Depo içerisinden geçen kanalizasyon ve kalorifer gibi bağlantı borularından kaynaklanan sızıntılar da depolarımız için çok ciddi tehlikeler saçmakta, bu sızıntılarla suya bulaşan canlı organizmalar ise insan sağlığını tehdit etmektedir. Sonuç itibariyle, içme ve kullanma suyu depolarının bakım, onarım, temizlik ve dezenfekte işlemleri için düzenli temizlik çalışmaları ve suyun kalitesini koruyabilecek şekilde gerekli denetimleri yapılmalıdır.

Su Deposu Yalıtımı

Beton ve kalebodur olan yüzeylere yapılacak uygulama şöyledir, su depolarının içindeki genel temizlik yapıldıktan sonra zemin kontrolü yapılır. Bu kontrollerde çatlak, kırık ve sağlam olmayan bölgeler tamir edilir. En çok su yükünün oluştuğu yatay ve düşey betonun birleştiği köşelere özel elyaf takviyeli tamir harcı ile pah yapılır. Kuruduktan sonra su depolarında kullanma izni olan çimento esaslı, su geçirimsiz, yaz kış ısı farklılıklarından etkilenmeyen, esnek, çift bileşenli yapı kimyasalının iki kat uygulanması ile işlem bitirilir.

Saç su depolarında ise taşlama ve tadilat işlemleri yapılır. Sonrasında su depoları için kullanılan epoksi ile kaplanır.

Yorum bırakın

Call Now Button